AlleDGIEfterskoleEsport DanmarkEsport Danmark OldboysKollegaUng

SÆSON 7 ÆNDRINGER

Tilmeldingerne til Sæson 7 er nu åben for alle ligaer! Læs omkring de nye sæsonændringer i denne artikel og tilmeld dit hold.

KOMMENDE ÆNDRINGER

Nedenstående er de primære ændringer, som i første omgang vil være aktuel til vores kommende turneringer i Sæson 7!


Indholdsfortegnelse:

 • Generelle spilændringer
 • Ligaspecifikke ændringer
 • Kommende turneringer

GENERELLE SPILÆNDRINGER

Klik på det pågældende spil for at læse nærmere!

CS:GO / CS2
 • Alle servere til Counter-Strike er blevet rykket til København for yderligere at styrke netværksforbindelsen for alle spillere og hold i ligaen.
  Dette er uanset, hvor man er placeret i landet. Tidligere har den stærkeste serverforbindelse været Stockholm, og derfor er det en markant forbedring for oplevelsen.

 • Hele sommeren har vi siddet på kanten af stolen i spænding af, hvornår Counter-Strike 2 skulle udkomme. Desværre har Valve ikke trykket på knappen endnu, og dermed må vi væbne os med tålmodighed lidt endnu. Der er dog kæmpe ændringer i vente til bl.a. (taget fra CS2’s egen hjemmeside):

  – Røggranater er nu dynamiske volumetriske objekter, som interagerer med miljøet og reagerer på lys, skud og eksplosioner.

  – Tickfrekvensen har ikke længere betydning for bevægelse, skydning eller kastning.

  – Fra opgraderinger til overhalinger, banerne er nu renere, lysere og bedre.

  -Alle de visuelle effekter er blevet opdateret i Counter-Strike 2. Med belysnings- og partikelsystemet fra Source 2 har vand, eksplosioner, ild, røg, mundingsflammer, lysspor, træffereffekter og meget mere fået nyt udseende og ny adfærd.

  Læs mere omkring Counter-Strike 2 her!

  Bemærk: Så snart at CS2 er officielt udgivet (ikke Beta), så vil alle turneringer hurtigst muligt overgå til dette spil. Dette gælder uanset, om det er en igangværende turnering eller ej.
FORTNITE
 • Vi har tidligere kørt 7 ugers sprint i vores Efterår- og Forårsturnering med en uges pause mellem gruppe- og slutspillet. Der har dog været et ønske om at forlænge turneringerne for at tilføje øget fleksibilitet til holdene og forlænge oplevelsen. Derfor vil turneringerne nu køre i 14-dages intervaller (Bemærk: ferier kan påvirke dette).

 • I samme ombæring vil det fremover være muligt at deltage i faste åbne træninger mellem turneringskampdagene. Disse træninger giver ikke point eller anden direkte fordel i turneringen. Formålet er udelukkende at foreninger kan træne mod andre foreninger.
LEAGUE OF LEGENDS
 • Begrænsningen for benyttelsen af nye champions vil blive hævet fra 7 dage til 14 dage. Det vil sige, at før der er gået til og med 14 dage fra udgivelsesdatoen, så kan nye champions ses i “Champion Select”, men må ikke vælges. Dette er på baggrund af feedback fra vores evalueringer.
VALORANT
 • En ny regel er ligeledes blevet tilføjet til Valorant, der betyder, at før der er gået til og med 14 dage fra udgivelsesdatoen, så kan nye agents ses i “Agent Select”, men må ikke vælges. Dette er blevet efterspurgt for at matche tilsvarende regel i League of Legends.

 • Map poolen for den åbne, Esport-Liga, turnering er blevet opdateret med nye maps. Gælder både den generelle map pool samt den begrænsede map pool for laveste gruppeniveau.
  Den nye pool vil bestå af: Ascent, Bind, Breeze, Haven, Lotus, Split og Sunset. Sidstnævnte forventes at blive tilføjet til map rotationen af Valorant, men alternativt vil det blive udskiftet med det map, som ryger ind i rotationen i stedet.

  Begrænset map pool for det laveste gruppe niveau (fx C-niveauet); Ascent, Bind, Haven, Lotus og Split.

LIGASPECIFIKKE ÆNDRINGER

Klik på den pågældende liga for at læse nærmere!

ALLE LIGAER
 • Alle CS-ligaer i eSportligaen har modtaget en 20% prisstigning på turneringslicenserne. Prisstigningerne sker på baggrund af alle de nye funktioner, som er kommet i Sæson 6 såsom bl.a. automatiske servere, nyt ELO-system, gratis træningskampe, integreret VETO-system, længere turneringer samt diverse funktioner og, hvad vi fremadrettet har på tapetet. Derudover er der ligeledes en 20% stigning i Valorant, mens LoL og Fortnite stiger 10%. eSportligaen er – ligesom mange andre organisationer – påvirket af stigende priser med alt fra pokaler og medaljer til software, adminarbejde og diverse andre poster forbundet med driften af vores ligaer. Der har ikke været en prisstigning i eSportligaen før, og derfor er det en længe ventet nødvendig prisjustering.

 • Sæsonlicenser er blevet udfaset, da vi efter hver deadline, fik mange henvendelser vedr. hold, som fejlagtigt troede, at de allerede var tilmeldt grundet et sæsonpas. Enten glemmer holdene at tilmelde sig, ellers ender det med inaktive hold i turneringen, som ikke er aktive mere, og har glemt at melde fra. Derfor mener vi, at den bedste oplevelse kommer ved, at man tilmelder sig på turneringsbasis.
DGI-LIGAEN
 • På baggrund af, at der tidligere har været nogle misforståelser vedr. trænerreglen i DGI-Ligaen; er denne nu blevet udfaset. Dette skyldes, at den oprindelig kom til eksistens, da Pokalrækken fandtes, og vi derved skulle kontrollere niveauet. Det er ikke længere aktuelt, da niveausystemet tager højde for dette samtidig med, at Pokalrækken er udfaset.
EFTERSKOLE-LIGAEN
 • Efterskole-Ligaen vil fremadrettet, som udgangspunkt, køre med 8-mandsgrupper, så alle hold får flere gruppekampe. Dette betyder, at det vil være 1. – 4. pladsen, som kvalificerer sig til slutspillet og kæmper i henholdsvis semifinalen samt finalen om at vinde en holdpokal. Bemærk: Hvis det ønskes, er det altid muligt at få oprettet et B-slutspil. Vi har dog fået meget feedback vedr. ønsket om, at B-slutspillet burde blive udfaset, men at top 2 var for snævert et slutspil.

 • Map poolen for B+C niveauet er blevet opdateret med nye maps. Se reglen her.

  Efterårsturneringen: Anubis, Mirage og Nuke.
  Forårsturneringen: Overpass, Inferno og Vertigo.
ESPORT-LIGAEN (ÅBNE LIGA)
 • Esport-Ligaen vil fremadrettet, som udgangspunkt, køre med 8-mandsgrupper, så alle hold får flere gruppekampe. Det betyder, at det kun vil være 1. – 4. pladsen, som kvalificerer sig til slutspillet og kæmper i henholdsvis semifinalen samt finalen om at vinde en holdpokal. Bemærk: Hvis det ønskes, er det altid muligt at få oprettet et B-slutspil. Vi har dog fået meget feedback vedr. ønsket om, at B-slutspillet burde blive udfaset.
KOLLEGA-LIGAEN
 • Kollega-Ligaen vil fremadrettet, som udgangspunkt, køre med 8-mandsgrupper, så alle hold får flere kampe i hele turneringen.
OLDBOYS-LIGAEN
 • Dispensationsalderen for Oldboys-Ligaen vil blive hævet fra 25 år til 27 år. Yderligere er reglerne vedr. dispensation blevet ændret. Dette er på baggrund af den indsamlede feedback, vi har modtaget i løbet af Sæson 6. Vi ønsker at fremme Oldboys-stemningen i den pågældende liga, og derfor skruer vi på ovenstående for at hæve gennemsnitsalderen. Det er ikke udelukket, at der i fremtiden kan blive skruet yderligere op for dispensationsalderen.

  Læs nærmere omkring regel 2.2.5.

 • Oldboys-Ligaen vil fremadrettet, som udgangspunkt, køre med 8-mandsgrupper, så alle hold får flere gruppekampe. Det betyder, at det kun vil være 1. – 4. pladsen, som kvalificerer sig til slutspillet og kæmper i henholdsvis semifinalen samt finalen om at vinde en holdpokal. Bemærk: Hvis det ønskes, er det altid muligt at få oprettet et B-slutspil. Vi har dog fået meget feedback vedr. ønsket om, at B-slutspillet burde blive udfaset.
UNG-LIGAEN
 • Map poolen for Ung-Ligaen er blevet opdateret med nye maps. Se reglen her.

  Efterårsturneringen: Anubis, Mirage og Nuke.
  Forårsturneringen: Overpass, Inferno og Vertigo.
STUDIE-LIGAEN
 • Vi har sammen med ligapartneren, Dansk Firmaidræt, vurderet at det ikke længere er holdbart at holde Studie-Ligaen kørende. Vi havde løbende begrænset antal deltagere, hvilket forringede oplevelsen for de deltagende hold. Derfor vil vi hellere samle kræfterne og få kanaliseret studieholdene hen i vores åbne, Esport-Liga, hvor alle uanset alder og tilhørsforhold kan deltage. Her kan alle deltage i CS:GO/CS2 turneringerne. Derudover er det muligt at deltage i Valorant turneringer, hvis man tilhører en organisation.
KOMMENDE TURNERINGER
 • DGI-Ligaen
  CS:GO begynder d. 30. september (deadline: d. 24. september).
  Fortnite begynder d. 24. september (deadline: d. 19. september).
  LoL begynder d. 1. oktober (deadline: d. 24. september).

 • Efterskole-Ligaen
  LoL begynder d. 26. oktober (deadline: d. 15. oktober).
  CS:GO begynder d. 26. oktober (deadline: d. 15. oktober)

 • Esport-Ligaen
  CS:GO begynder d. 28. september (deadline: d. 19. september).
  Valorant begynder d. 1. oktober (deadline: d. 25. september).

 • Kollega-Ligaen
  CS:GO begynder d. 27. september (deadline: d. 19. september).

 • Oldboys-Ligaen
  CS:GO begynder d. 1. oktober (deadline: d. 25. september).

 • Ung-Ligaen
  CS:GO begynder d. 27. september (deadline: d. 20. september).
  HTK Valorant begynder d. 25. oktober (deadline: d. 22. oktober).

 • Heldagscups
  Julecuppen i CS:GO og Fortnite begynder d. 17. december (deadline: d. 14. december).

Tilmeldingen er åben til alle ligaer, så klik på det pågældende spil for at læse nærmere samt tilmelde dit hold!