Om Yousee eSportligaen

Om YouSee eSportligaen

YouSee eSportligaen drives af den alm. nyttige forening kaldet; Foreningen bag Esportligaen, hvis medlemer består af Efterskole foreningen, DGI, Dansk Firmaidrætsforbund og Ungdomringen. Sammen har foreningen valgt at organisere en samling af ligaer og cups, for alle som ønsker at dyrke esport med og mod hinanden.

Foreningens ønske er at have et tilbud til alle, uanset niveau, i en række af de mest populære spiltitler i det danske community. Dette gør vi gennem samarbejde med en lang række partnere, som alle deler vores vision – at esport skal være tilgængeligt for alle.

Ligaer

I sæson 4 består YouSee eSportligaen af seks underligaer og cups:

YouSee Kollega-ligaen (for virksomheder).
YouSee DGI-ligaen (for foreninger, som er medlem af DGI).
YouSee Studie-ligaen (for uddannelsesinstitutioner, folke-og ungdomsskoler).
YouSee Efterskole-ligaen (for efterskoler).
YouSee Ung-ligaen (for fritids-og ungdomssklubber samt ungdomsskoler).
YouSee eSportligaen (for specifikke spiltitler, der ikke ligger under partnerligaer – åben for alle)

Danmarks bedste niveauinddeling

I Yousee eSportligaen har vi stort fokus på niveauinddeling, da vi gerne vil give holdene den bedste oplevelse. Alle CS:GO hold tildeles ved tilmelding en hold rank:

A – Niveau
B – Niveau I
B – Niveau II
C – Niveau I
C – Niveau II
Begynder – Niveau I
Begynder – Niveau II

Hold kan selv hvilken række de deltager i. Holdene som deltager i bredderækken spiller for oplevelsens skyld, og derfor er der lagt vægt på niveauinddeling, hvorimod holdene i Pokalrækken kæmper om at få kvalificere sig til mesterskabet og dermed chancen for at få fingrene i mesterskabspokalen.vælge om de spiller med for sjov i bredderækken eller om de vil kæmpe med om medaljer, pokaler og titler i Pokalrækken.

En sæson i YouSee eSportligaen

En sæson i Yousee eSportligaen løber fra september-juni og i den periode er det muligt at deltage i bl.a. Ligaer, cups, ladders, samt andre pop-up events.

Sæsonen afsluttes med et stort event i Kristi Himmelfartsferien.

Ligaer i eSportligaen

Alle ligaer er opdelt i en Pokalrække og en Bredderække.

Pokalrækkerne
For Pokalrækken er grundspillet inddelt i fem grupperunder, hvor holdene placeres i grupper fordelt på to divisioner. Når alle Pokalhold er placeret i grupper, bestående af fire hold, laves et kampprogram. Her spiller alle hold i en gruppe mod hinanden.

Hvert hold skal spille 3 kampe i en grupperunde. Når alle kampe er afviklet i Pokalrækken, tildeles holdene point, som afgør deres placering på en rangliste. Herefter placeres holdene igen i nye grupper til den næste grupperunde.

Hver grupperunde varer tre uger og når grundspillet afsluttes i april, begynder slutspillet. Slutspillet består af et mesterskab for alle ligaer, som kaldes Ligamesterskabet og DM I ESPORT. Til ligamesterskabet inviteres de 4-8 bedste hold fra hver af de respektive ligaer. Andre ligaer går direkte til DM I ESPORT.

Bredderækkerne
Bredderækken består af tre ligaturneringer som hver indeholder 5 ugers grundspil og 2 ugers slutspil. Der er tale om en efterårsliga, en vinterliga og en forårsliga. I Sæson 4 ligger efterårsligaen i 2020, mens vinterligaen og forårsligaen ligger i 2021.

Cups i eSportligaen

Youse eSportligaen afvikler to typer af cups: Hverdags cup og weekend cups og giver alle hold, som måske ikke kan afsætte tid til et langt ligaforløb, muligheden for at deltage i aktiviteter over en meget kortere periode. Det sagt, så må hold som deltager i ligaen også gerne deltage i cups, da hverken liga eller cups tidsmæssigt overlapper hinanden.

Hverdagscups
Hverdagscup afvikles som det fremgår på hverdage og de afvikles på de dage, hvor ligaen normalt har kampedage. Dog uden at de overlapper hinanden. F.eks. afvikles hverdagscups for kollegaerne på onsdage.

Første uge i cuppen bruges til gruppespil: Bo1, hvor holdene placeres efter niveau.
Anden uge spilles der finaler og vi bestræber os efter at alle hold spiller en eller anden form for finale.

Weekendcups
Weekendcups afvikles i en weekend og er storebroren til Hverdagscups, da der er mulighed for et større slutspil og hvor der kun kåres en vinder pr. niveau.