Om Yousee eSportligaen

Om YouSee eSportligaen

YouSee eSportligaen er en organiseret samling af ligaer, for alle som ønsker at dyrke esport med og mod hinanden. Vores ønske er at have et tilbud til alle, i en række af de mest populære spiltitler i det danske community. Dette gør vi gennem samarbejde med en lang række partnere, som alle deler vores vision – at esport skal være tilgængeligt for alle.

Ligaer

I sæson 3 består YouSee eSportligaen af syv underligaer:

YouSee Kollega-ligaen (for virksomheder).
YouSee DGI-ligaen (for foreninger, som er medlem af DGI).
YouSee ESD-ligaen (for alle hold uanset tilhørsforhold).
YouSee Studie-ligaen (for uddannelsesinstitutioner, folke-og ungdomsskoler).
YouSee Efterskole-ligaen (for efterskoler).
YouSee Ung-ligaen (for fritids-og ungdomssklubber samt ungdomsskoler).
YouSee eSportligaen (for specifikke spiltitler, der ikke ligger under partnerligaer – åben for alle)

En sæson i YouSee eSportligaen

En sæson forløber fra september-april, og er opdelt i et grundspil og et slutspil. Grundspillet er inddelt i fem grupperunder. To afvikles i efteråret, tre afvikles i foråret. Hver grupperunde varer tre uger. Når grundspillet afsluttes i april, begynder slutspillet. Slutspillet består af et mesterskab for alle ligaer, som kaldes Ligamesterskabet og Danmarksmesterskabet. Til ligamesterskabet inviteres de 4-8 bedste hold fra hver af de respektive ligaer. Andre ligaer går direkte til danmarksmesterskabet.

Turneringsformat

Sådan struktureres ligaerne

Hver liga er opdelt i divisioner fordelt på to niveauer – Pokalrækken og Bredderækken. Pokalrækken fungerer som 1. og 2. division, bredderækken inddeles i B og C, og er begynderniveau. Holdene som deltager i bredderækken spiller for oplevelsens skyld, og derfor er der lagt vægt på niveauinddeling, hvorimod holdene i Pokalrækken kæmper om at få kvalificere sig til mesterskabet og dermed chancen for at få fingrene i mesterskabspokalen.

Hver division er inddelt i X antal grupper af fire hold – antallet af grupper afhænger af antallet af deltagende hold.

 

Eksempel

  • Der er 16 tilmeldte hold i Pokalrækken. De fordeles i grupper af fire hold på de to divisioner.
  • Der er 32 tilmeldte hold i Bredderækken. De fordeles også i grupper af fire hold, men fordelt på deres ønskede niveau.

HVAD ER EN GRUPPERUNDE?

Når alle hold er placeret i grupper, bestående af fire hold, laves et kampprogram. Her spiller alle hold i en gruppe mod hinanden. Hvert hold skal spille 3 kampe i en grupperunde.

Når alle kampe er afviklet i Pokalrækken, tildeles holdene point, som afgør deres placering på en rangliste. Herefter placeres holdene igen i nye grupper til den næste grupperunde.

RANGLISTER

Når en grupperunde er færdig, tildeles holdene i pokalrækken point baseret på deres placering. De point som et hold tildeles, vises på en samlet ranglistet for den pågældende liga. Det er på baggrund af denne rangliste, at holdene inviteres til ligamesterskaberne.