Vores nyeste gaming tilbud til børn og unge

4. October 2021

En ny sæson bringer traditionen tro nyheder og opdateringer med sig. En af de større tilføjelser i den kommende sæson er det nye casual gaming tilbud til ungdomsskoler og ungdomsklubber. Tilbuddet hedder MEGA GAMING RUMBLE DAYS (forkortet MGRD), og her handler det om at have gode oplevelser i CS:GO og Fortnite uden for mange forpligtelser.

Et tilbud fra Ungdomsringen

Initiativtager til MGRD er Ungdomsringen, som i flere år har arrangeret esportsaktiviteter til børn og unge i samarbejde med Esportligaen. Ifølge Martin Schouw, som er konsulent hos Ungdomsringen, er MGRD en fantastisk mulighed for at hive flere unge ned i klubben eller på ungdomsskolen:

De unge gamer allerede, det viser forskellige stastistikker. Med gaming kan man tilbyde de unge noget, som de allerede bruger meget tid på, og her kan det sociale fællesskab så komme i spil. Man kan sige, at gaming er en “legeplads” de unge allerede er på, så det giver super god mening, at fritidstilbuddene også har det på programmet” fortæller han.

Strukturen omkring MGRD er super simpel: Man køber plads til et eller flere hold i det spil man gerne vil deltage i. Alle fra fritidstilbuddet kan være med på et hold, der er ingen krav om spilleregistrering. Dette gør, at deltagerne kan findes blandt de unge, som er tilstede i fritidstilbuddet på en given dag. Hver uge arrangeres der så aktivitetsdage i CS:GO og Fortnite Battle Royale, og fritidstilbuddene kan frit melde sig klar til kamp.

Er der dage hvor man ikke kan stille hold, så gør det ingenting. Man er ikke forpligtet til at dukke op, hvilket ifølge Martin kan være godt for nogle fritidstilbud: “Det her gaming tilbud er så åbent og fleksibelt som noget kan være, hvor der alligevel er nogle faste rammer. Ingen krav om at man SKAL være et bestemt sted på et bestemt tidspunkt, men man kan være med når man har lyst. Samtidig er der et format, hvor der maks fokus på at have det sjovt.“.

For hyggens skyld

For Martin er det vigtigt at understrege, at MGRD skal være sjovt og uforpligtende. Hvis man f.eks. har prøvet sig frem med esport uden succes tidligere, så er dette en ny mulighed for at få de unge med i fællesskabet: “Man kan godt starte for højt – nogle klubber starter med med meget høje ambitioner, men erfarer at de unge bare gerne vil hygge sig. Her er MGRD et casual tilbud, som ikke forpligter. Det at man kan ‘droppe ind’ på de dage man kan samle et hold, gør det muligt at spille når de unge har lyst. Man kan prøve det af – det kan være en måde at tiltrække nye unge, at samle vennerne og se om det er noget de unge gerne vil deltage i.

For at sætte streg under den gode oplevelse, så er der medaljer til alle som deltager*

Tilmelding og mere information

MEGA GAMING RUMBLE DAYZ afvikles over tre omgange. Hver periode varer 6 uger, og kampe afvikles om tirsdagen kl 16:00 – 18:00. Man skal tjekke ind på Discord senest 10 minutter inden kampstart. Mere information kan findes her, og du kan tilmelde dit hold her. Se også vores guide for tilmelding. Vi har desuden lavet en masse flotte plakater, som kan printes ud og hænges op i institutionen. De kan bruges til f.eks. at gøre opmærksom på tilbuddet, samle de unge på hold og få overblik over spilledage. Download plakater her.

*10 medaljer per CS:GO hold, 5 medaler per Fortnite hold. Har du brug for flere medaljer, kan de tilkøbes for en lav pris.