UC SYD bruger gaming til at skabe trivsel

23. April 2021

Når de studerende på landets uddannelsesinstitutioner ikke kan mødes fysisk pga. corona, så må der tænkes i nye baner. Det har Professionshøjskolen UC SYD gjort. For nyligt afviklede uddannelsesinstitutionen sin egen CS:GO turnering i samarbejde med YouSee eSportligaen. Turneringen blev arrangeret for de studerende, og i alt deltog 8 hold.

De studerende har brug for et fællesskab

En af arrangørerne bag weekendens turnering er Julie Vang Knudsen, som er trivselskonsulent hos UC SYD. En del af hendes arbejde består bl.a. i, at støtte op om fællesskabet blandt de studerende, og det er blevet gjort på forskellige måder under corona-epidimien.

Vores studerende vil gerne lave noget socialt sammen, og det vil vi gerne give dem i disse corona-tider. Vi har arrangeret en række begivenheder, som kunne afvikles online. Vi har bl.a. holdt online fredagsbar, julebanko og stand-up. Med CS:GO turneringen ville vi prøve noget nyt, som vi håbede vores studerende ville tage godt imod, og det må man sige har været tilfældet.” fortæller Julie, som fandt frem til Esportligaen gennem DGI og Dansk Firmaidrætsforbund.


Gaming tages i brug  som trivselsskabende værktøj

En måde at støtte op om de studerendes fællesskab

Formålet med turneringen var at bruge de online muligheder som esporten tilbyder til at skabe trivsel hos de studerende på UC SYD. Turneringen var åben for alle studerende, og havde man ikke et hold, så kunne man blive sat sammen med andre studerende i samme båd. En af deltagerne var 27-årige Daniel, som til dagligt studerer ernæring og sundhed.

Jeg synes det var rigtig fedt, at skolen har tog initiativ til den her turnering. De rammer nogle punkter, som man normalt ikke ville forvente en uddannelsesinstitution ville gøre mht. gaming. Det kan jeg rigtig godt lide.” fortæller Daniel, og fortsætter: “Jeg blev sat på hold med nogen, som jeg ikke kender, hvilket var sjovt. Det kan være svært at socialisere som studerende under corona, så den her turnering hjalp mig med at møde personer, jeg normalt ikke ville kunne mødes med. Gamingen åbnede for nogle nye muligheder for bekendtskaber.”

Et populært initiativ

Spørger man Julie Vang Knudsen, så har turneringen været en succes. Tilslutningen var god, og kampene blev også streamet på Twitch, hvor rigtig mange så med.

Når man laver noget nyt som det her, så er det jo lidt et sats. Men der var rigtig mange, som havde lyst til at være med, også selvom de i forvejen bruger rigtig meget af deres tid online.” lyder det fra Julie, som tilføjer: “Det samarbejde vi har haft med YouSee eSportligaen har været rigtig godt, og vi vil rigtig gerne lave en turnering mere engang i fremtiden.

Og spørger man Daniel, som oplevede turneringen på egen hånd, så er dette en rigtig god idé: “Hvis de gjorde det igen, så ville jeg helt sikkert være med. Nok med et hold jeg selv har lavet på forhånd, og det kunne godt være nogle af dem, jeg blev sat på hold med i weekenden. Vi har fundet et nyt fællesskab efter turneringen, som jeg tror vi vil holde ved lige.”

Du kan også lave en turnering

Ønsker man at gøre noget i stil med den turnering, som UC SYD har lavet, er dette muligt. Der er bl.a. hjælp at hente hos Martin Fritzen fra Dansk Firmaidræt, Mikkel Kyed fra DGI og Martin Schouw fra Ungdomsringen. Det er også muligt at kontakte os direkte.