4. February 2020

Henover weekenden blev den første kvalifikationsturnering afholdt i OnePlus Mobil-ligaen, hvor der dystes i PUBG Mobile. 16 hold deltog i håbet i at kvalificere sig til DM til foråret.

Ligaen er opstået i samarbejde mellem YouSee eSportligaen og OnePlus, som er hovedsponsor på OnePlus Mobil-ligaen. Herudover er SmartPlay co-sponsor på bl.a. præmier. Målet er at finde Danmarks bedste squad i PUBG Mobile, som er en særlig udgave af Player Unknown’s Battlegrounds til mobile enheder.

Om ligaen siger ligaansvarlig hos YouSee eSportligaen, Niels Thornberg:

“Vi har længe gået og tænkt på at lave en liga dedikeret til de mobile enheder. Markedet bliver større og større, og langt de fleste af os ejer en smartphone eller tablet. Derfor giver det god mening at starte sådan et projekt med netop OnePlus, som er den perfekte partner for os i denne sammenhæng. Vi har derudover indgået et fantastisk samarbejde med det danske PUBG Mobile community – nogle kræfter som har gjort en kæmpe forskel ifht. både planlægningen og eksekveringen af vores turneringer.”

Weekendens kvalifikationsturnering var den første af i alt fire, som vil løbe af stablen henover foråret. De mange hold kæmpede imod hinanden i tre forskellige maps, hvor ét hold ville stå som dagens vinder, baseret på sammenlagte resultater fra de tre kampe. Vinderholdet af den første kvalifikationsturnering blev ‘Danish Vikings’ bestående af spillerne:

Sanne “Misse” Pedersen
Mikkel “Tørfisk” Remfeldt Christiansen
Maria “HAUGNES” Freundine Jacobsen Haugnes 
Martin “Butler” Stephansen

For Sanne “Misse” Pedersen er det enormt positivt, at OnePlus Mobil-ligaen tager PUBG Mobile op som første spiltitel:

“Det er super fedt, at der er kommet en ny liga for netop dette spil.. Der har ikke været så meget fokus på mobil gaming før, men det er der et behov for, da der er mange gode danske spillere.” fortæller hun og fortsætter: “Det her spil noget andet end f.eks. CS:GO, og man spiller på en anden måde, da det ikke foregår på PC”.

For Sanne var weekendens turnering en helt særlig oplevelse: “Det var både sjovt og intenst. Folk var virkelig dygtige, så det var nogle vilde kampe. Man bliver udfordret på en anden måde, end når man spiller normalt, fordi alle går rigtig meget op i det. Folk gør deres bedste, og det giver en god udfordring.” konstaterer hun, og fortæller, at hendes hold i øvrigt vil kæmpe for at gå hele vejen til DM i foråret.

Vinderholdet modtager 1000 kr for sejren, samt 4 stk controllers fra SmartPlay.

Spilleren med flest kills samlet over de tre maps blev Mikkel “Tørfisk” Remfeldt Christiansen som modtager 1 stk Bullet Wireless headset fra OnePlus.

Næste turnering foregår søndag d. 1 marts, og man kan tilmelde sig på www.esportligaen.dk. Holdenes foreløbige placeringer kan ses på ranglisten.