Ølgod Efterskole vinder CS finalen, Husum Esport vinder Fortnite finalen

22. May 2021

I dag var den helt store finaledag til DM I ESPORT, hvor der blev afviklet DM i CS:GO for amatører og DM i Fortnite.

DM i cs:go for amatører

Finalen stod mellem et stærkt mandskab fra Ølgod Efterskole Main og overraskelserne fra Brøndby Esport CS:GO. Fra starten var Ølgod Efterskole udset som kampens favoritter, men der var på ingen måde tale om en walkover, for Brøndby Esport var bestemt kommet for at danse – og det blev til lidt af en tango. Første map var Mirage, og Ølgod Efterskole Main vandt 16 – 12, en score som ingen af eksperterne havde set kommet. Andet map (Train) blev endnu mere hæsblæsende, da Brøndby i lang tid var foran. Ølgod Efterskole laver dog et comeback, og får banket sig selv op på scoreboardet. Til sidst i kampen ligner det en overtime, men Ølgod Efterskole vinder i sidste ende med scoren 16 – 14 og kunne dermed kalde sig mestre igen i år. Stort tillykke!

DM i Fortnite

Fortnite finalen stod mellem Husum Esport 1 Klub Vika og DKT. Begge hold havde vundet deres finaler ved Ligamesterskaberne, så der var lagt op til en spændende kamp mod to meget velspillende hold. Formatet var Bo5, og scoren endte på 3-1 til Husum Esport. Undervejs i kampen leverede Husum Esport nogle præstationer, som efterlod vores eksperter måbende af forbløffelse, for det var noget virkelig lækkert Fortnite de lagde for dagen. Stort tillykke med sejren!

Om sejren udtaler Marcus Yeadon, til daglig er drengenes pædagog men under turneringen har fungeret som Holdleder fortæller; “Jeg er kæmpe stolt af mine drenge! – de har holdt motivationen oppe trods hele dette års ned lukninger og restriktioner og alligevel holdt humøret højt. Jeg tror grundlaget for titlen som både Liga og Danmarksmester ligger i drengenes gode sammenhold og tilknyttelse til deres fritids og ungdomsklub – hvor de andre børn og unge samt pædagoger og forældre har fuldt med og bakket op hele vejen. Kæmpe ros til hele holdet bag Yousee Esportsliga, der gør deres ypperste for at skabe nogle rammer og en struktur, alle kan være med i. Der har været knald på i år og det kan mærkes at de forskellige hold bliver bedre og bedre og at man ofte kan mærke at følelserne sidder helt ude på tøjet, når det går hedt for sig i kampene.”

Andre titler

Lørdag blev også DM i Hearthstone afviklet, hvor favoritten Furyhunter vandt. Tidligere i sæsonen blev DM i Tekken 7 afviklet, og her var det spilleren Hauntz som blev mester.

Vi siger tak

Hos YouSee eSportligaen er meget tilfredse med årets mesterskaber, som bød på en masse gode kampe i mange forskellige spil. Vi er super taknemmelige for de hold, som investerer deres tid, energi og passion hos os, og vi ser en ære i at skabe en liga, som har plads til alle. Vi glæder os til endnu flere gode oplevelser sammen med jer!