Justeringer til forårsligaen

24. March 2021

I denne nyhed kan du læse om de ændringer, som vil træde i kraft i den kommende forårsperiode i Esportligaen. Her kan du få et kort overblik:

  1. Test af ny metode til udregning af holdniveauer
  2. Tilføjelse af FACEIT som niveaubestemmelse
  3. Niveau-begrænsning på tilføjelse af stærke spillere under en aktiv turnering
  4. Vigtigt! Hav ikke trænere stående på spillerlisten
  5. Regelændringer
  6. Leaderboardet kører sæsonen ud
  7. Vi ønsker jeres feedback
1. Ny metode for niveauinddeling – De bedste spillere bestemmer niveauet

Indtil nu: Igennem Sæson 4 har vi løbende testet nye måder at lave niveauinddeling på. I den kommende forårsperiode vil vi tage teste nogle andre scenarier, som vi håber vil forbedre vores system. Når sæsonen er slut, håber vi på, at alle jer som har været med i løbet af sæsonen, vil give os feedback om jeres oplevelser.

Indtil videre har det været sådan, at når et hold tilmeldte sig, var det alle spillerne på holdet, som havde indflydelse på holdets rank. Når et hold så havde spillet ca. 10 kampe, så ville niveauet blive bestemt af de 5 mest aktive spillere.

I forårsligaen: I den kommende forårsperiode ændres ovenstående til, at de fem bedste spillere på et hold, altid vil være bestemmende for et holds niveau. Denne nye udregningsmetode er en del af de tests vi laver for at finde en bedste niveau løsning til sæson 5.

Med den nye metode løser vi f.eks. problemet med, at et hold med 5 stive GN spillere, og én global elite, som ikke er aktiv nok til at have indflydelse på et holds niveau, pludselig tager deres bedste spiller i brug og dominerer alle kampe fuldstændig.

Som vi skrev ovenfor, så er dette ikke nødvendigvis den endelige løsning for sæson 5, men vi har brug for at få testet effekten af denne metode for at kunne finde den helt rigtige løsning fremover.

2. Tilføjelse af FACEIT som niveaubestemmelse

Det bliver fremover også muligt at vælge FaceIT levels når man angiver sit niveau. Det betyder samtidigt, at vi vil gennemgå alle Legendary Eagle spillere og derover. Hvis deres FaceIT profil er højere, vil vi opdatere deres profil.

3. Niveau-begrænsning på nye spillere, som tilføjes i en aktiv turnering

Indtil nu: Når en turnering starter, placeres et hold i en gruppe med andre hold, der er på nogenlunde samme niveau. Holdene spiller sammen indtil turneringen er slut. Igennem Sæson 4 har det været muligt at tilføje nye spillere til sit hold løbende. De nyligt tilføjede spillere kunne i princippet deltage i en kamp, samme dag som der var tilføjet.

Med denne metode kunne et hold, som befandt sig midt i en turnering, tilføjede og benytte en spiller som var meget højere rangeret, uden at dette havde indflydelse på holdets niveau i den aktive turnering – ofte med det resultat, at den stærke spiller bar sit hold til mange sejre.

I forårsligaen: Fremover vil der være en begrænsning for, hvor stærk en spiller må være, for at kunne træde ind på et hold, som er i gang med en turnering. Et ny spiller kan fremover kun træde ind på et hold, såfremt spillerens eget niveau ikke påvirker holdets rank i et sådan omfang, at holdet ellers skulle placeres højere oppe i rangsystemet. En spiller kan altid tilføjes, hvis dennes individuelle rank ikke påvirker holdets rating, så det overskrider niveauet i den gruppe som holdet er placeret i.

4. VIGTIGT! Hav ikke trænere/holdledere stående på spillerlisten – hav kun spillere, som deltager i kampe

MEGET VIGTIGT! Vi har set, at nogle hold f.eks. har holdledere eller trænere stående på spillerlisten. Hold skal være opmærksomme på, at hvis deres holdleder/træner/manager står på listen som spiller, tæller denne person med på holdets niveau. Hvis en træner/holdleder ikke skal deltage i kampe, skal vedkommende kun fremgå som holdleder, ikke som spiller. Ellers kan der opstå situationer, hvor et hold kan blive tildelt en rank som er for høj/lav, hvilket fører til dårlige oplevelser for alle involverede.

Det samme kan siges at være gældende for stærke spillere, som i bund og grund er inaktive og ikke deltager i kampe. For at have et holdniveau, som er hensigtmæssigt, hav da kun spillere, som regelmæssigt deltager i kampe.

Vi forventer, at det vil være muligt i Sæson 5, at sætte nogle af sine spillere inaktive. På den måde vil ikke være nødvendigt at slette spillere fra sit hold, men dette kommer først i Sæson 5.

5. Øvrige regelændringer

Udelukkelse fra slutspil: Får et hold bredderækken i grundspillet tildelt 2 “no shows”, “afbud” eller en kombination af de to, så udelukkes holdet fra slutspillet og i værste fald også de resterende grundspil.

Default wins imod frameldte hold: Hvis et hold frafalder ligaen undervejs og dermed ikke deltager længere, så tildeles alle hold et default win i deres kampe mod det pågældende hold – uanset tidligere resultater.

Nye meld klar tider i DGI: I DGI-Ligaen ændres meld klar tidspunkt til kl 17:00 dagen før kampen. Dette gælder for alle spil i både Pokalrækken og Bredderækken.

6. Leaderboardet kører sæsonen ud

Grundet de tekniske udfordringer vi har haft med niveau inddelingen på Ladderen/Leaderboardet, så afslutter vi det nuværende leaderboard ved sæsonafslutning i juni modsat i slutningen af marts. Ellers er det planen at leaderboardet opdeles i 3 sprints – efterår, vinter og forår.

7. jeres feedback er vigtig!

Vi sender nogle spørgeskemaer ud efter Forårsligaen, som vi håber I vil svare på. Der vil vi gerne have feedback for niveauinddelingen, formater etc.