Et kig på kvalifikationen til LM

9. April 2021

Vi befinder os netop nu i første kampuge af grupperunde 5, hvilket er den sidste grupperunde for pokalrækkerne inden Ligamesterskaberne, som finder sted d. 15-16. maj. Nogle hold har allerede kvalificeret sig, mens andre netop nu kæmper om vigtige point i jagten på mesterskabet. I denne artikel tager vi et kig på de hold, som er vigtige at holde øje med.

Læs også: Mesterskaber afvikles online!

 

PRÆMIER FRA FOURZE

FOURZE er en dansk producent af gaming udstyr såsom keyboards, headsets, gamingstole og meget andet. De elsker gaming og esport, og ønsker det bedste for det danske esports community. Derfor har de valgt at sponsorere de fysiske præmier til Ligamesterskaberne.

Vi er meget glade for, at FOURZE er med på holdet som præmiesponsor for Sæson 4. Sammen vil vi gøre slutningen på Sæson 4 til noget særligt. Du kan se hvordan præmierne fordeles ved at klikke her.

Intet er afgjort endnu!

Artiklen her er et udtryk for et øjebliksbillede, samt et potentielt scenarie til LM. Der kan stadig nå at ske ting i kvalifikationen, som vi ikke kan forudse. F.eks. gælder der i Grupperunde 5 bestemte regler for no shows og afbud til kampe, som kan ændre pointfordelingen. Derfor kan vi først endeligt sige hvilke hold, som er med i slutspillet, når vi nærmer os Ligamesterskaberne.

DGI-Ligaen – CS:GO

Flere hold i DGI-Ligaens CS:GO turnering ligger godt i kampen om en plads til slutspillet. Der er f.eks. tale om Esport Harte MAIN, Egedal Esport Main, Sønderborg eSport og Karlslunde Alpha. Derudover har vi Bredballe IF Main, Tårnborg eSport, Kolding Esport Hawks og Aab Bravo, som på nuværende tidspunkt skal sikre sig de sidste point for at være sikker på en plads. Lige under skillelinjen har vi hold som Flying Eagle$, som måske kan ende med at kvalificere sig, under visse omstændigheder.

DGI-Ligaen – Fortnite

De mange hold i DGI-ligaens Fortnite turnering har kæmpet hårdt for at komme til mesterskaberne. For fem hold ser den nuværende stilling godt ud; GSE Ace, Vejle Esport BOT 2, GSE Fortnite 4, Vejle Esport BOT 1 og Sønderborg eSport B er alle godt placeret mht. en plads i slutspillet. Herefter har vi Vejle Esport BOT 3, EUI Esport – Moon Shadows og GSE Fortnite 2 som skal hente de sidste point for at være sikre på en plads. På nuværende tidspunkt er et hold som AeS Alphas lige udenfor skillelinjen, men kan potentielt hente point nok til en plads ved slutspillet.

DGI-Ligaen – League of Legends

DGI-Ligaens League of Legends turnering ser nærmest afgjort ud, når det gælder pladserne til ligamesterskabet, men meget kan ske endnu. De fire hold som på nuværende tidspunkt har flest point er Campus.Vejle.Harbos Diciple, CampusVejle.Metanoia, HG Esport White Tigers og Falcons Esport LoL.

Efterskole-Ligaen – CS:GO

Der bliver kæmpet hårdt i Efterskole-Ligaens CS:GO turnering. De to hold som ligger i top: Bindernæs Efterskole og HDE.Hype . Herefter har vi HDE.Bodibildor, Ølgod Efterskole #1, Halstedhus main, GIE.Main, Stidsholt Main og Ølgod Efterskole #2 som på nuværende tidspunkt ligger godt mht point, men som skal sørge for at hente flere point, da hold som Skamling | Sand Dune og GE Main, som er lige udenfor skillelinjen, med garanti også er sultne efter point.

Efterskole-Ligaen – League of Legends

I Efterskole-Ligaens League of Legends turnering har to hold lagt sig i front i kampen om en plads til slutspillet. Der er tale om Ølgod Main og NFE Tenna Diff. Yderligere to hold ligger lunt i svinget, og er på nuværende tidspunkt indenfor spærregrænsen, nemlig TFELOL og Skrødstrup Efterskole, men de skal holde resultaterne ved lige, for Skamling DISkotek er lige i hælene på dem.

Kollega-Ligaen

Kollega-Ligaens CS:GO turnering har haft fuldt fart på siden sæsonen startede tilbage i efteråret. I toppen ser vi de gamle kendinge fra YouSee Kolding ligge side om side med Dagrofa Foodservice DGFS, og lige herunder har vi T!LTED, BDO KBH og NC Snakepit. Alle disse hold ligger godt mht en plads til slutspillet, mens MT Triggers, Arla Foods Amba Esport 1 og Kl-specialservice skal skaffe sig nogle point for at være sikre – de har nemlig hold som NC Snipers, All Systems Go og Nordea Operational Excellence lige i hælene. Intet er dog afgjort endnu.

Old Boys-Ligaen

Intet ligamesterskab uden Old Boys ligaens CS:GO turnering – og ligaens ældste spillere går virkelig til den. Holdet whois ligger i top med 100 point, som er det højeste antal point man kan have på nuværende tidspunkt i turneringen. Lige under har vi Ambush, Team NoA og LbN.Legends, som alle er ivrige efter en plads til mesterskabet. Dertil har vi chemistry og side om side ligger AaB Old Boys 1, MagnuTron.dk og !Banden, som skal kæmpe for at sikre deres mesterskabspladser, for hold som BandCamp, Band of Brothers og potentielt også naptoR.factory har mulighed for at overtage pladserne.

Studie-Ligaen – CS:GO

Selvom mange uddannelsesinstitutioner har budt på online undervisning i corona-tiden, så har der været gang i den i Studie-Ligaens CS:GO turnering. Holdene til ligamesterskabet skal findes. Intet er afgjort endnu, men Aalborg Universitet er i front efterfulgt af KTG eSport | LOL, Team Hold og SDU Gaming – Redemption indenfor spærregrænsen. Man skal dog ikke udelukke, at et hold som MG Esport måske kan snige sig indenfor spærregrænsen, men vi må se hvad der sker.

Studie-Ligaen – League of Legends

I Studie-Ligaens League of Legends turnering har KBH SYD ESPORT og SDU GAMING – Blå lagt sig i front, og ligner gode kandidater til slutspillet. De er efterfulgt af Dummy eSports og DC Dragons, som skal holde tungen lige i munden for ikke at tabe deres pladser til Station10 League og NMG. Det bliver spændende at følge udviklingen.

Ung-Ligaen – CS:GO

Ung-Ligaens CS:GO turnering har været hårdt ramt at corona lockdown, men mange af holdene kæmper fortsat om pladser til mesterskabet. I toppen finder vi CS:GO Blåkanten 1 efterfulgt af KortEllerBillet, Copenhagen Dogz, Ishøj Ungdom Regnar og Station10. Alle disse skal kæmpe for at holde på deres plads, hvilket også gælder hold som Newcastle Knights, Ice Devils og UK , der ligeledes skal holde fast i deres point, så et hold som Taastrup Red ikke overhaler dem i sidste ende.

Ung-Ligaen – Fortnite

Der er fire hold i Ung-Ligaens Fortnite turnering, som ligger godt i forhold til pladserne til slutspillet. Der er tale om Wkey, ToxicButTryhard, DKT og Evil Snakes. Måske kan et hold som The Hawkins snige sig inden for spærregrænsen, men det bliver en hård opgave – men husk, intet er afgjort!