DM i Rainbow Six: Siege

9. September 2019

Er du vild med Rainbow Six og vil du gerne kæmpe med om Danmarksmesterskabet?

I samarbejde med Ubisoft lancerer YouSee eSportligaen en officiel Rainbow Six liga, som er 100% dedikeret til det danske Rainbow Six Siege community, og som vil kulminere med et stort anlagt Danmarksmesterskab til maj 2020. Til Danmarksmesterskabet vil de 4 bedste hold dyste om titlen som Danmarksmester, 7.000,- kr i præmiepenge til vinderholdet, samt adgang til kvalifikationskampe om oprykning til Nordic Championship.

Hvem kan deltage?

ALLE KAN VÆRE MED! YouSee eSportligaen har et stort fokus på at skabe en god oplevelse for alle, som er vilde med gaming og derfor er vores esportliga er opdelt i to hovedrækker:

  • Pokalrækken: Som er for alle de hold der vil kæmpe om pokalen og titlen som Danmarksmester.
  • Bredderækken: Som er for alle de hold der spiller for sjovt, og hvor det handler om at spille imod andre på sit eget niveau. Bredderækken er opdelt i B, C og Begynderniveau.

Når I tilmelder jer ligaen, så kan I vælge hvilket niveau I gerne vil spille på, og hvis I kommer til at vælge forkert, så kan man uden problemer ændre sit niveau igennem hele sæsonen.

Lyder spændende. Hvad fungerer det?

Rainbow Six ligaen kommer til at løbe fra oktober 2019 til maj 2020 og vil være delt op i et grundspil og et Danmarksmesterskab.

Grundspillet er inddelt i fem grupperunder som hver især består af tre kampuger (en kamp hver uge). To af grupperunderne afvikles i efteråret og de sidste tre runder i foråret med afslutning i april måned.
Når Grundspillet er afsluttet i april, vil sæsonen blive afrundet med et Danmarksmesterskab i maj 2020, hvor de 4 bedste hold fra pokalrækken skal dyste om den prestigefyldte titel som Danmarksmester.

r6-siege
Hvordan kvalificerer man sig til DM?

Hvis man har ambitioner om at løfte pokalen i maj 2020, så skal man tilmelde sig Pokalrækken. Det er her man kan tilkæmpe sig nok ranglistepoint til at være iblandt de fire bedste hold, som endeligt kvalificerer sig til Danmarksmesterskabet. Bemærk: For at spille i turneringen ved Danmarksmesterskabet skal man være fyldt 16 år.

Pokalrækken er opdelt i en 1. division og 2. division, og i hver division vil der (afhængigt af antallet af deltagende hold) være X antal grupper i hver division. Når en grupperunde starter vil holdene blive placeret i grupper med 4 hold. Herefter følger 3 kampuger, hvor man spiller alle imod alle i sin gruppe.

Når grupperunden er slut, så vil holdene være placeret 1, 2, 3 og 4. i gruppen på baggrund af deres resultater. Herefter får holdene tildelt ranglistepoint og der vil være op- og nedrykning imellem 1. og 2. division (Læs venligst reglerne vedr. op- og nedrykning punkt 2.2 i de generelle regler).

Ranglistepoint?
Efter hver grupperunde tildeles holdene i pokalrækken point ud fra deres endelige placering i grupperne.

1. Div
1. Plads: 25 point
2. Plads: 18 point
3. Plads: 15 point
4. Plads: 12 point

2. Div:
1. Plads: 9 point
2. Plads: 6 point
3. Plads: 4 point
4. Plads: 2 point
5. Plads: 1 point

Når alle sæsonens 5 grupperunder er slut, så inviteres top 4 holdene på ranglisten til Danmarksmesterskabet. Det betyder, at deltager man i alle fem grupperunder kan man maksimalt få 125 point, og minimum 5 point.

 

KRAV FOR DELTAGELSE

Alle deltagere i eSportligaen skal have en spillerlicens. En spillerlicens gælder for hele sæsonen og du kan dyste i flere spil på samme licens. En spillerlicens koster 100 kr. pr. sæson.

Dertil skal man have en holdlicens til at dyste i Rainbow Six ligaen. Den koster 250,- pr. hold.

Bemærk: der er ingen alderskrav for at deltage i YouSee eSportligaens Rainbow Six Siege liga, men for at deltage i Danmarksmesterskabet og Nordic Championships, skal man være fyldt 16 år.

Har du spørgsmål vedr. tilmelding, betaling eller lign. så kan du kontakte os på Facebook eller på support@esportligaen.dk. Læs også vores regler for Rainbow 6 ligaen.