5. March 2020

Flere og flere virksomheder får øjnene op for esport. Vi ser først og fremmest flere investeringer i esporten, men særligt er der også flere virksomheder, som vælger at lave deres egne hold. YouSee eSportligaen kører på 3. sæson, og står bag Kollega-ligaen – en dansk liga dedikeret til firmahold, som spiller CS:GO. Læs her om de positive effekter af esport i en virksomhed.

Et firmahold i f.eks. CS:GO er en unik mulighed for at brande sin virksomhed, en tendens, som bliver mere og mere hyppig i Kollega-ligaen. Derudover har det også en anden positiv effekt: fællesskab. Dette ses særligt hos virksomheden NNIT, som har hele tre hold i YouSee eSportligaen. Victor Nielsen er til dagligt Operations Manager hos NNIT, og for ham har firmaholdet medbragt et helt sammenhold med kollegaerne.

“Det at spille sammen på et hold, har medført, at vi har fået et helt nyt fællesskab. Vi startede med at spille sammen, hvilket har rystet os godt sammen. Nu ses vi også privat i andre sammenhænge, alt fra koncerter til udflugter og meget mere” lyder det fra Victor. Hans virksomhed har haft hold i Kollega-ligaen siden sæson 1. “Vi snakker også mere sammen, selvom vi ikke arbejder direkte med hinanden, og jeg vil vove at påstå, at det er takket være det esport vi dyrker sammen.”

Nye måder at være sammen på

Esport giver nogle muligheder, som traditionel teambuilding ikke kan leve op til. F.eks. er medarbejdere ikke bundet af fysisk tilstedeværelse – de behøver blot en computer. Sådan er det også for Victor og hans kolleger: “Nogle af vores hold har f.eks. spillere, som sidder i København, Århus eller sågar Prag, som spiller sammen” fortæller han. “På den måde så får man en kontakt til sine kollegaer, som man normalt ikke ville have. Det synes jeg er ret unikt, og en god måde at møde på tværs af geografi”.

Derudover så skaber det også en anderledes måde at netværke på. Somme tider spiller NNIT holdene f.eks. mod andre firmahold, som er i samme branche, som dem selv. “Det synes vi er meget sjovt, og det bliver til et samtale emne. Både når vi taler sammen internt, men også når vi møder vores kollegaer fra andre firmaer” lyder det fra Victor.

Mulighed for at komme til mesterskaber og lan

Spiller man i Kollega-ligaens bedste række, har man mulighed for at komme med til mesterskaberne. Her spiller de bedste firmahold mod hinanden, og til sidst kåres en vinder for sæsonen. I sammenhæng med mesterskaberne, afholdes også et stort lan, hvor hundredevis af mennesker stiller deres computere op, og dyrker esport i 4 dage. Så selvom man ikke nødvendigvis spiller om pokalen, så er det stadig muligt, at tage en weekend ud af kalenderen, og dedikere den til fællesskabet og esporten.

Over 110 hold er med – og der er plads til alle

YouSee eSportligaen har plads til alle. Hvad end man er firmahold, klub, forening, efterskole eller blot en gruppe venner. Herudover arbejdes der med niveauinddeling, så alle kan være med. Ifølge Victor skal man ikke holde sig tilbage, og hans holdning er klar: “Man skal bare kaste sig ud i det. Nogle er meget seriøse i deres spil, mens andre gør det for sammenholdet og underholdningen” siger han. Én ting er sikkert – med over 110 firmahold, og flere på vej, er firmaesport en stigende trend blandt danske virksomheder.

Netop nu kan nye firmahold købe en holdlicens til sæson 3, som også gælder hele sæson 4. Tilmeld dit hold her.