Danmarks bedste CS:GO niveauinddeling

14. September 2020

I sæson 4 vil der ske en række ændringer for Esportligaens CS:GO turneringer. Vi har bl.a. udviklet en ny metode til niveauinddeling, som skal være med til at sikre den bedste niveauinddeling for CS:GO hold i Danmark.

Niveauinddeling er vigtigt

Niveau er noget som vejer tungt, både hos vores spillere, men også hos YouSee eSportligaen. I sæson 3 var vores model, at hold selv valgte et niveau ved tilmelding, som de så spillede på igennem sæsonen. Vi mener, at metoden i sin essens var god. Dog må vi erkende, at vi alt for ofte oplevede hold, som var placeret for lavt. Vi oplevede også hold, som forbedrede sine evner i en sådan grad, at de var blevet ‘for gode’ til deres valgte niveau.

Den slags situationer ønsker vi at undgå. Derfor har vi udviklet vores helt eget elo-system, som vil ligge til grund for et CS:GO holds placering i alle vores turneringer. Elo-systemet vil være gældende for CS:GO i Sæson 4 som forsøgsordning, men planen er at implementere det på flere spiltitler i fremtiden.

Vores eget elo system

I CS:GO skal spillere fremover oplyse deres nuværende CS:GO rank, når de opretter en profil eller tilmelder sig en turnering for første gang. Svarene bruges til at udregne et udgangspunkt for holdets start-ranking, som afgør i hvilket niveau holdet skal spille begynde på. Når et hold herefter spiller kampe i Esportligaen, uanset om det er liga, ladder eller cups, ændres spillernes individuelle ranks alt efter om de vinder eller taber deres kampe, samt hvem de taber til eller vinder over.

Når holdet senere tilmelder sig en ny turnering, cup eller liga, så udregnes en ny rank til holdet. Holdets nye rank er baseret på de præstationer, som holdets deltagende spillere har opnået i alle vores aktiviteter. Ranks udregnes af en algoritme i vores system.

Hvis ikke spilleren ikke har en aktiv rank, men tidligere har haft, så vælg den højeste rang, som spilleren har haft.

Unranked:
Hvis et hold ved tilmelding til en turnering ikke oplyser alle spillernes rank, så kategoriseres holdet som UNRANKED, og placeres i en gruppe, med andre unranked hold.

Særligt for Pokalrækken: Alle hold i Pokalrækken placeres i 1. division i sæsonens første grupperunde. Herefter fordeles holdene, baseret på resultaterne for grupperunden.

SÅDAN GØR DU

Spillerens niveau angives af holdlederen. Når du er logget ind som holdleder klikker du først på holdsiden. Herefter klikker du på ‘REDIGER HOLD’. Kig under aktive spillere, og find teksten hvor der står “niveau: ikke angivet”.

 

Klik på teksten “ikke angivet” for at vælge spillerens niveau. Det er vigtigt, at det niveau som vælges, stemmer overens med spillerens niveau i CS:GO. Hvis ikke spilleren ikke har en aktiv rank, men tidligere har haft, så vælg den højeste rang, som spilleren har haft. Valget bruges til at give holdet en rank, som har indflydelse på niveauinddelingen i alle aktiviteter, som holdet deltager i.

 

Hvis du gerne vil vide mere eller har spørgsmål, så skriv til os på info@esportligaen.dk eller fang os på Discord.