CS:GO for voksne stiger i popularitet

20. April 2021

At esport er populært på tværs af generationer ses tydeligt i YouSee eSportligaen. Her finder du spillere som starter hele nede i 10-års alderen, og det strækker sig helt op til voksne spillere, som er væsentligt ældre.

Mange af dem spiller CS:GO i Old Boys-Ligaen, som hvert år ser en stigning i tilmeldte hold. Et af dem er Old Kingsmen, som spiller i bredderækken. I denne artikel fortæller Michael “Gadonk” Lauth på 38 om livet som Old Boys spiller.

Et fællesskab på tværs af hele landet

Michaels hold består af i alt syv spillere, som kommer fra hele landet. De har fundet sammen i det danske CS:GO community, som også har grene, der henvender sig til voksne.

Fællesskabet på holdet betyder alt for os. Hvis ikke der var god stemning på holdet, ville vi ikke kunne eksistere. Når vi har taget nye spillere ind på holdet, har det altid været med kemi i første række, og “talent” i anden, og derfor oplever vi også en rigtig positiv stemning på holdet.” fortæller Michael, og tilføjer: “Selvfølgelig vil der altid være op og nedture, især i de kampe hvor man får røvfuld, men det er aldrig værre end at vi kan “drikke en bajer” sammen bagefter.”

På holdet er der stor forskel på erfaringen med CS:GO. Nogle har spillet siden det hed Counter-Strike 1.6, mens andre kun har spillet i ca. halvandet års tid. Fælles for dem alle er dog ønsket om at spille mod andre, som er på nogenlunde samme niveau, og det kan de i YouSee eSportligaen.

Med almindelig Match Making i CS:GO er det desværre sådan, at du aldrig ved hvad du render ind i ifht. modstanderens niveau. De er mange “smurfs”, som er stærke spillere, der lusker sig ind på lavere niveauer og på den måde har vi gamle ikke en chance for at have det sjovt. Derfor tror jeg mange søger ud på faste hold, som de kan spille med, og ender på den måde her i YouSee eSportligaen for at spille mod andre spillere på deres eget niveau.” fortæller Michael og hentyder til Esportligaens niveauinddeling, som hele tiden optimeres og forbedres.


Voksne dyrker mere og mere esport

Esportligaen skaber grobund for netværk

Lige nu kører YouSee eSportligaen på sin fjerde sæson. Det er Old Kingsmens første sæson, og det har været en god oplevelse, ifølge Michael.

Det er fedt at være med i ligaen, vi har lært en masse andre hold at kende, og spiller af og til venskabskampe mod dem udenfor ligaens fastlagte kampe. Det er vores første sæson, men vi har løbende kunne mærke, at ligaen udvikler sig positivt.” fortæller Michael, og fortsætter: “Der er altid hjælp at hente på Discord serveren, og det er et stor plus at vide at man kan få hjælp hvis man har brug for det.”

En grundpille i YouSee eSportligaens DNA er communitiet. Derfor gør de meget ud af at lytte til holdene, når de har noget på hjertet. Dette kan Michaels hold godt skrive under på: “Vi har f.eks. haft en enkelt situation, hvor vi tog kontakt til folkene som driver Esportligaen, og det blev der taget hånd om. Det er fedt at føle sig hørt, og så kan man mærke de hele tiden prøver at gøre deres eget system bedre for holdene.”

Der kommer flere og flere Old Boys

Som nævnt har der været en stigning i antallet af Old Boys hold igennem de seneste par år, og det er især spillet CS:GO, som har størst tilslutning. Dette kan der være forskellige årsager til. Gaming er blevet hvermandseje, og de succeser som danske CS:GO hold opnår, fejres i dag på lige fod med traditionelle sportsgrene. Spørger man Michael, er CS:GO også en af de mest tilgængelige titler at kaste sig over:

CS:GO er så nemt at gå til, og det kræver ikke den vilde computer for at komme i gang. I mange tilfælde kan man starte op på en semi god bærbar eller stationær, og stadig have det mægtig skægt – og så er spillet gratis i dag.” fortæller Michael, som også tillægger spillets popularitet samt forældrerollen en stor værdi ifht. de mange Old Boys hold:

Det er også ret fedt, at man kan se de professionelle kampe på fjernsynet eller på streaming medier, og bagefter gå ind på de samme baner som pro spillerne, med samme våben, og samme regler. Og så tror jeg at flere og flere måske også begynder at spille i takt med, at de sætter sig ind i hvad deres børn spiller, og på den måde fanger det også dem.”

Alle kan starte et hold

YouSee eSportligaen er åben for alle typer hold. Ønsker man at spille Old Boys, skal man blot have fem spillere på minimum 30 år – der gives dog dispensation til op til to spillere, som er 25 eller derover. Og man skal ikke være bange for at kaste sig ud i det, mener Michael:

En ting jeg ofte hører når jeg snakker med andre spillere der står uden hold er: ‘Jamen jeg synes ikke jeg er god nok til at spille på hold’, eller ‘Jeg er kun silver, så der er da ikke nogen der gider spille på hold med mig!’ Dertil kan jeg kun sige, jo det er der! Der sidder en masse silver og guld nova spillere derude, som gerne vil spille på hold med lige rangerede. Og en liga som YouSee eSportsligaen er et rigtig godt sted at spille, uanset hvilken rang man er, da der er noget for alle. Det er også en af grundene til at Old Kingsmen spiller her, netop fordi man ikke skal være Global Elite for at være med.” fortæller Michael, som også giver et par gode råd til hvor man kan finde et sted at starte:

Kontakt den lokale esports klub eller find et online community, spil nogle kampe med dem og få nogle venner der, og så begynd at lede efter spillere med samme mindset og mål som dig selv. Der er mange over 30, som gerne vil spille med andre, i stedet for at spille alene. Står man allerede som et hold, og ved ikke helt hvordan man kommer i gang, så er det bare at kaste sig ud i det, og melde sig til i ligaen, og så er man i gang. Og vigtigst af alt så skal man huske på at have det sjovt, man skal ikke holde sig tilbage fordi man er bange for at tabe, eller blive til grin. Vi er her for at have det sjovt!

Ønsker man at spille med i ligaen har vi en Sommer Cup på vej, og derudover starter Sæson 5 efter sommerferien. Kom også ind på vores Discord, og bliv en del af vores community.