3 gode råd til opstart af esport i virksomheden

8. February 2021

Hos YouSee eSportligaen er der mange forskellige ligaer, som henvender sig til forskellige segmenter. En af de mest populære er Kollega-Ligaen, som er for firmahold. Her består holdene af ansatte fra forskellige virksomheder, der hver uge tager holdtrøjen på og repræsenterer deres arbejdsplads i CS:GO kampe.

Fællesskab og aktiviteter er vigtige på arbejdspladsen

Siden 1946 har Firmaidrætten, som samarbejder med YouSee eSportligaen, dyrket sammenholdet gennem motion, aktiviteter og bevægelse i lokale firmaidrætsforeninger og på uddannelsesinstitutioner. Indenfor de seneste år er esporten også kommet på dagsordenen.

“Med esport vil vi skabe rammer for sammenhold, trivsel og fællesskab for kollegaer på danske arbejdspladser, studerende på uddannelsesinstitutioner og medlemmer i vores lokale firmaidrætsforeninger. Dansk Firmaidrætsforbund hjælper medlemmer med ny viden, erfaringer, netværk, aktiviteter, events, turneringer, kurser, uddannelser og praktisk hjælp, for på den måde at udbrede og udvikle bredde-esport blandt studerende og kollegaer i Danmark.

Firmaidrættens drivkraft er at skabe flere aktive esport fællesskaber og mere bevægelse. Vi dyrker sammenholdet i alt, hvad vi gør – og dét gør firmaidrætten unik.” fortæller Martin Fritzen, som er Head of Esports hos Firmaidrætten.

At være helt ny i ligaen

Et af de mange hold i Kollega-Ligaen er Strømhansen Electrocutioners. De er med i for første gang, og har deltaget i ligaen siden Sæson 4 startede i efteråret 2020. For holdleder Dan Nielsen medfører deres deltagelse noget ekstra sammenhold kollegerne iblandt:

“Det giver et sammenhold udover dét man i forvejen har til sine kollegaer. Jeg kan i hvert fald bekræfte en tættere forbindelse til de kollegaer jeg spiller esport med, end dem jeg blot møder på arbejdspladsen.” lyder det fra Dan, som tilføjer: “Vi hygger os og lærer også hinanden at kende på et mere privat plan, og før corona har vi afholdt LAN i firmaets lokaler, hvor der også kom nogle af de kollegaer, der ikke spiller med på holdet og det var en rigtig god aften”.

Vigtigt med en liga for firmahold

Som nævnt er Kollega-Ligaen den liga, som hvert år tiltrækker flest hold hos YouSee eSportligaen, og det er der en god grund til, ifølge Martin Fritzen:

“Som kollegaer på eksempelvis et advokatkontor, har lyst til at dyste mod andre advokatkontorer og andre virksomheder i det hele taget. For nogen handler esport om at have det sjovt og hyggeligt med kollegaerne. For andre handler det om at blive bedre, udvikle sig og gerne vinde og blive nr. 1.” fortæller Martin, og refererer til Dans oplevelse af esport et samlingspunkt: “Esport kan samle kollegaer på tværs af afdelinger og lokationer og skabe sammenhold på tværs af arbejdspladser.”

Opstart af aktiviteter og motivation for deltagelse

Alle firmahold kan deltage i Kollega-Ligaen, uanset om man er vant til at spille CS:GO eller om man er nybegynder. I YouSee eSportligaen inddeles hold efter niveau i en Pokalrække og en Bredderække, så både dem, der spiller for hyggen, og dem som spiller for mesterskabstitlen kan være med. Dan Nielsens hold er et “hygge-hold”, men der er alligevel lidt på spil, når der skal spilles kamp:

“Vi havde til at starte med bare snakket om det for sjov, men fandt hurtigt ud af at vi alle faktisk var ret konkurrencemindede. På nuværende tidspunkt ligger vores primære motivation i at samles med kollegaerne online og hygge os med counter-strike. Sæson 4 er vores første sæson. Vi spillede i efteråret og har tænkt os at fortsætte hele sæson 4 igennem.” fortæller han.

Hvis man gerne have gang i esport på din arbejdsplads, så tag fat i Martin fra Firmaidrætten på email martin@firmaidraet.dk eller telefon 5193 1107 og få gode råd og erfaringer med på vejen. Martin Fritzen fortæller, at der hos Firmaidrætten kan fås vejledning til løb af udstyr, træning, opstart af aktiviteter, samt en lang række info-og inspirationsmøder.

3 gode råd

Her får du nogle gode råd, som kan hjælpe dig, der gerne vil dyrke esport med dine kollegaer:

  1. Snak med dine kollegaer, om de har lyst til at være med. CS:GO er gratis på platformen Steam, og kan køres på de fleste stationære og bærbare computere.
  2. For at kunne stille hold skal man have minimum 5 spillere, men holdet kan have op til 10 spillere.
  3. Fokuser på sammenholdet og hyggen – det gør ikke noget, at I ikke er verdensmestre til CS:GO. Det handler om at have det sjovt.
  4. Aftal hvordan i mødes online. Det kan f.eks. være en dag om ugen til online træning eller efter fyraften på kontoret. Vi kan anbefale chatprogrammet Discord, som er et godt værktøj til koordinering af træning og kommunikation.
Spil med i Kollega-Ligaen

Hvis du gerne vil spille sammen med de mange CS:GO hold, som allerede er tilmeldt Kollega-Ligaen, så er det bare om at komme i gang. Saml dit hold, og registrer jer på vores webside. Næste Grupperunde i Pokalrækken starter efter påskeferien, og til marts åbner tilmelding til bredderækkens Forårsliga, som starter i April. Begynd jeres træning allerede nu, og opret jeres hold på www.esportligaen.dk