AlleDGIEfterskoleEsport DanmarkEsport Danmark OldboysKollegaUng

CS-, LOL- OG FORTNITE DANMARK-LIGAEN

Esport Danmark- og DGI-Ligaen bliver sammensmeltet til en fælles org. liga i CS2 og Fortnite. Dette gælder også DGI- og Efterskole-Ligaen i League of Legends.

LANCERING AF “X” DANMARK-LIGAEN TIL SÆSON 8

Den kommende Sæson 8, som begynder på den anden side af sommerferien, vil medføre store ændringer til flere af vores eksisterende ligaer. Nemlig en sammensmeltning af Esport Danmark– og DGI-Ligaen i CS2 samt DGI– og Efterskole-Ligaen i League of Legends.

Yderligere vil Esport Danmark blive inkluderet i den eksisterende DGI-Liga i Fortnite, som derved vil ændres til Fortnite Danmark-Ligaen. Vores eksisterende turneringer i Valorant vil ligeså blive sammensmeltet med Esport Danmark’s turneringer i Valorant på Leagues.gg, da den officielle Riot Games licens er her.

Bemærk: Ændringerne påvirker ikke Kollega-, Ung- og ESD Oldboys-Ligaen. Det påvirker hellere ikke Efterskole-Ligaen i CS2. Klik på pilen ud fra den pågældende liga for at læse nærmere!

DGI-LIGAEN
 • Samarbejde og sammenlægning af ligaer
  Sammen med foreningerne har DGI og Esport Danmark afholdt flere evalueringsmøder, hvor der har været god opbakning til henholdsvis en sammensmeltning af DGI- og Esport Danmark-Ligaen i Counter-Strike (CS), samt samarbejde om en fælles liga i Fortnite som tager over for DGI-ligaen i Fortnite. Derudover er Efterskoleforeningen og DGI blevet enige om at sammenlægge Efterskole- og DGI-Ligaen i League of Legends (LoL).

  Disse ligaer vil blive kaldt “Spil” Danmark-Ligaen, hvilket vil sige: Fortnite Danmark-Ligaen, LoL Danmark-Ligaen og CS Danmark-Ligaen. Fælles for disse ligaer er, at der vil være krav om, at organisationen har et CVR-nummer og, at spillerne er medlem af organisationen. Således er det stadig essentielt, at man spiller i organiseret regi fx gennem en esportsforening, arbejdsplads, privat organisation el.lign. før, at man kan deltage i denne liga.

  Årsagen til dette er for at få flere hold med på tværs af hele niveau-spektret, og derfor vil fælles organisationsligaer skabe mere konkurrencedygtige produkter med bedre oplevelser samtidig med, at de værdier, som Esportligaen står for, bevares. Dette kan også give et incitament for at flere bliver medlem af en esportsforening.

  Fastlagte kampdage:
  CS Danmark-Ligaen: Lørdag, kl. 10:00 (kan rykkes efter aftale med modstanderen)
  LoL Danmark-Ligaen: Torsdag, kl. 20:00 (kan rykkes efter aftale med modstanderen)
  Fortnite Danmark-Ligaen: Hver anden søndag, kl. 10:00

 • Alle organisationer, der har deltaget i løbet af sæsonen, kan deltage til vores Mesterskaber:
  Fremover vil det være således, at ALLE organisationer som har deltaget i løbet af sæsonen i onlineturneringer i det pågældende spil (“Spil” Danmark-Ligaen); har mulighed for at tilmelde sig Mesterskabet i spillet til Gamebox Festival. Dette er for at få endnu flere hold med til Mesterskaberne, så der kan være flere niveauer, federe kampe og endnu bedre oplevelser, men samtidig sikre, at der er opbakning til onlinedelen.

  Bemærk (eksempel): Har en organisation stillet med fx et eller to hold i onlinedelen (fx CS Danmark-Ligaen), så må de gerne stille med fem hold til CS Danmark-Mesterskabet. Det kræver blot, at selve organisationen har bakket op omkring onlineturneringen i det pågældende spil; i løbet af sæsonen. Antallet af hold spiller ingen rolle.
EFTERSKOLE-LIGAEN
 • (Nedenstående punkt gælder kun i League of Legends og ikke i CS2)

  Sammensmeltning af DGI- og Efterskole-Ligaen
  DGI- og Efterskole-Ligaen vil i League of Legends, blive smeltet sammen til én fælles liga kun for organisationer. Dette vil sige, at det kræver organisationen har et CVR-nummer og, at spillerne er medlem af organisationen. Denne liga vil blive kaldt LoL Danmark-Ligaen. Årsagen til dette skyldes et lavt antal LoL-hold blandt efterskolerne, og derfor vil en fælles organisationsliga skabe et mere konkurrencedygtigt produkt med bedre oplevelser samtidig med, at vi bevarer værdierne, som Esportligaen står for, når det fortsat er forankret i en organisation.

  Ændringen foretages desuden ud fra evaluering og snakke med både foreninger og efterskoler.

  Fastlagte kampdage:
  LoL Danmark-Ligaen: Torsdag, kl. 20:00 (kan rykkes efter aftale med modstanderen)

 • Alle efterskoler, der har deltaget i løbet af sæsonen, kan deltage til vores Mesterskaber:
  Fremover vil det være således, at ALLE efterskoler som har deltaget i løbet af sæsonen i onlineturneringer (Efterskole-Ligaen); har mulighed for at tilmelde sig Efterskole-Mesterskabet. Dette er for at få endnu flere hold med til Mesterskaberne, så der kan være flere niveauer, federe kampe og endnu bedre oplevelser, men samtidig sikre, at der er opbakning til onlinedelen.

  Bemærk: Har en efterskole stillet med to hold i onlinedelen (Efterskole-Ligaen), så må de gerne stille med fem hold til Efterskole-Mesterskabet. Det kræver blot, at selve efterskolen har bakket op omkring Efterskole-Ligaen i løbet af sæsonen. Antallet af hold spiller ingen rolle.
ESPORT DANMARK-LIGAEN (ÅBNE LIGA)
 • Sammensmeltning af DGI- og Esport Danmark-Ligaen
  DGI- og Esport Danmark-Ligaen vil blive sammensmeltet om til én fælles liga kun for organisationer. Dette vil sige, at det kræver, at organisationen har et CVR-nummer og, at spillerne er medlem af organisationen. Det vil derfor fremover kræve, at man spiller i organiseret regi fx gennem en esportsforening, arbejdsplads, privat organisation el.lign. før, at man kan deltage i denne liga. Dette er for at styrke organiseret esport og sikre, at de deltagende hold har et tilhørsforhold. Samtidig vil det være nemmere at opretholde Esportligaens kerneværdier, når det er forankret i en organisation. Ligeledes vil det – på sigt – øge antallet af hold på tværs af spillene, så det bliver en mere konkurrencedygtig oplevelse, når vi samler holdene i én liga.

  Denne liga vil blive kaldt “Spil” Danmark-Ligaen. Dette vil sige: Fortnite Danmark-Ligaen og CS Danmark-Ligaen. Denne ændring påvirker ikke Efterskole- (kun i LoL), Kollega-, Ung- eller Esport Danmark Oldboys-Ligaen. Herudover vil det fortsat være muligt for ALLE at spille med i vores cups i løbet af sæsonen.

  Fastlagte kampdage:
  CS Danmark-Ligaen: Lørdag, kl. 10:00 (kan rykkes efter aftale med modstanderen)
  LoL Danmark-Ligaen: Torsdag, kl. 20:00 (kan rykkes efter aftale med modstanderen)
  Fortnite Danmark-Ligaen: Hver anden søndag, kl. 10:00

  Find en esportsforening nær dig her! • Sammensmeltning med Esport Danmark og Leagues.gg i Valorant
  Vores eksisterende Valorant-turneringer vil blive sammensmeltet med Esport Danmark’s turneringer i Valorant på Leagues.gg. Dette skyldes, at denne platform har den officielle licens fra Riot Games til afvikling af deres turneringer, og dermed kan alle Valorant-hold samles et sted for at styrke oplevelsen. Her vil Esport Danmark kommunikere yderligere information ud i juli ift. turneringerne på Leagues.gg.

Tilmeldingen åbner d. 2. september for ALLE ligaer på Esportligaen.dk!

Til Mesterskaberne havde vi fornøjelsen af, at alle vores scenedeltagere kunne benytte AceZone‘s A-Live headsets, som er industristandarden til professionelle arrangementer inden for esport!

Efterfølgende har vi taget skridtet videre med samarbejdet, og gjort det muligt for ALLE at spare hele 25% AceZone A-Spire headsets samtidig med, at de støtter Esportligaen! Det er bygget med tilsvarende teknologi, men kommer i en mindre og lettere udgave.

Tilbuddet gælder hele sæsonen! Læs mere via nedenstående knapper.