DGI-LIGAEN

DGI-ligaen afvikles i samarbejde med DGI, og er for alle medlemmer af DGI uanset alder. Ligaen afvikles som et mesterskab med indledende grundspil og en finale, hvor den officielle “DGI-mester” kåres. Der er ingen grænse for antallet af deltagende hold.

FORDELINGSSPILLET
Første sæson indledes med et fordelingsspil (“Swiss system”) over max. 6 runder i uge 45-50. Antallet af runder afhænger af antal tilmeldte hold. Fordelingsspillet fungerer på den måde, at der spilles en kamp om ugen. Hver uge bliver man matched op med et hold, der er på samme niveau. F.eks. vil alle der har vundet en kamp bliver matchet op med alle andre, der har vundet en kamp etc.

GRUNDSPILLETTilmeld
Ligaen består af et nationalt grundspil fordelt på divisioner, som starter i uge 2 i 2018. Som udgangspunkt er der tre divisioner. Antallet afhænger af antal tilmeldte. Efter fordelingsspillet placeres alle hold i divisionerne afhængig af deres placering i fordelingsspilet.

Hver division består af en række grupper - typisk fire. Det præcise antal afhænger af antal tilmeldte hold. Hver gruppe består af op til fire hold, hvor det øverst rangerede hold, med undtagelse af 1. division, rykker op, og det lavest rangerede hold rykker ned. Der er op- og nedrykning hver måned. Der tages forbehold for at 3. division (eller lavere divisioner), kan bestå af færre end fire hold afhængig af antal tilmeldte.

DGI-MESTERSKABET
Grundspillet efterfølges af et DGI-mesterskab. Det er op til DGI, hvordan man afvikler dette. Nærmere information følger fra DGI.

Vinderen af DGI-mesterskabet kan kalde sig ”Officiel DGI-mester”.

DANMARKSMESTERSKABET
De to bedst rangerede hold ved DGI-mesterskabet går videre til Danmarksmesterskabet.

DATOER 2017-18 SÆSON
Liga start d. 1. november
Fordelingsspil uge 45-50
Grundspil uge 2-16
Pauser i uge 7, 8 og 13
DGI-mesterskab (april)
Danmarksmesterskab (maj)

DGI-ligaen følger de til enhver tid gældende regler og retningslinjer for eSportligaen.

Tilmeld