AlleDGIEfterskoleEsport DanmarkEsport Danmark OldboysKollegaUng

CS2 KAMPGUIDE

Lær hvordan CS2 fungerer i eSportligaen (Bemærk: Tidlige stadie af CS2).

VELKOMMEN TIL CS2!

Indholdsfortegnelse:

 • Intro
 • Start af server(e)
 • Funktioner, der i nuværende version, ikke er aktive

I onsdags trykkede Valve, spiludvikleren bag Counter-Strike 2, på knappen, som gjorde, at vi vinkede endegyldigt farvel til Counter-Strike: Global Offensive. Dette betød dog også, at vi kunne byde stort velkommen til Counter-Strike 2!

Grundet timingen af CS2’s udgivelse, måtte vi desværre holde jer i venteposition en uge ekstra og udskyde første kampuge, mens vi skulle skrue og dreje på hjemmesiden, serverne, turneringerne og diverse andre faktorer, som det nye spil, har ændret.

Takket være teamet bag eSportligaen, herunder vores udviklere og serverudbyder, så er vi nu 100% overgået til CS2.
Dette betyder, at der fra dags dato af; kan blive afviklet CS2 kampe på eSportligaens hjemmeside.

Vi vil løbende arbejde på at give jer den bedste oplevelse ved at tilføje funktioner m.v. til CS2 i takt med, at spillet bliver optimeret.
OBS: Sørg for at kigge under turneringen og/eller jeres holdside, så i er helt indforstået med, hvornår jeres næste kampe er skemalagt.

Start af server(e)

Overgangen til CS2 fra CS:GO af betyder, at mapseries ikke længere er tilgængeligt. Dette vil sige, at hvert map nu har sin egen server.
Vi har forsøgt at gøre brugerflowet, så klart og tydeligt for jer, som muligt på nuværende tidspunkt.

Derfor skal der efter, at begge hold har gennemgået VETO’en herunder valg af side – startes en server på 1. map af hjemmeholdets (holdet til venstre) VETO-kaptajn.
Bemærk: Genindlæs siden, hvis den fortsat siger, at modstanderholdet skal starte serveren. Det kan være, at modstanderen blot ikke har gjort dette, men kan også skyldes manglende genindlæsning.

Efter 1. map er færdigafviklet, så vil det være muligt at starte 2. map via knappen “Start” på samme kampside. Denne proces gentages i tilfælde af, at det er en bedst-ud-af-3.

Bemærk: Dette er ikke nødvendigvis en permanent løsning, og vi vil fortsat kigge i måder, hvorved dette kan optimeres i takt med, at flere funktioner tilføjes til CS2. T.o. er det ikke muligt at starte 2. map før, at 1. map er gennemført.

Funktioner, der i nuværende version, ikke er aktive:

Dette skyldes, at det enten ikke er muligt i CS2 og/eller, at funktionaliteten ikke er lavet af serverudbyderen.

 • Træner/coach funktionen
  Det er ikke muligt at være på serveren som coach, da denne funktion ikke er lavet af serverudbyderen. Derfor er eneste alternativ at tilslutte via GOTV.


 • Serverstart
  Serveren opretter en FFA (alle-mod-alle deathmatch), mens den venter på, at alle tilslutter sig serveren. Når alle spillere er inde på serveren, så igangsættes kampen automatisk efter 30 sekunder. Det vil sige, at !ready kommandoen ikke er aktiv på serveren, men i stedet fungerer ligesom fx FaceIt, hvor den starter kampen ved fuldt hold.


 • Serverkommandoer
  De almene serverkommandoer såsom !pause og !tech, er ikke aktive på serverne. Man kan dog manuelt tage en taktisk pause ved hjælp af in-game systemet (Tryk “Escape” > “Start Afstemning”). Disse kan man fortsat foretage fire af i løbet af et map.

  Vi forventer, at serverkommandoer løbende vil blive tilføjet i takt med, at spillet bliver optimeret af både spiludvikler samt serverudbyder. Skulle et nedbrud ske for en spiller, så kan vi desværre ikke gribe ind med mindre, at det er en generel fejl/nedbrud for alle CS-brugere, hvoraf kampen kan nulstilles. Dette er en vurdering, som eSportligaen foretager ift. nulstilling af en kamp.


 • Knivrunde
  Knivrunde, som er aktuelt i en bedst-ud-af-1 eller bedst-ud-af-3, er ikke tilgængeligt. En knivrunde anvendes til at afgøre, hvem der starter på, hvilken side (CT/T). Indtil funktionen er tilføjet, så vil systemet tilfældigt fordele holdene på hver sin startside.

  Bemærk: Vi forventer, at dette er opdateret inden, at slutspillet er aktuelt. Dermed vil det formentlig kun påvirke de hold, der kun nåede at spille 1. map inden, at Valve lukkede for serverne i onsdags ifm. udgivelsen af CS2.


 • GOTV (Spectate af kamp)
  Vores test viser, at der fortsat er nogle småskavanker ved GOTV. Dette skyldes, at Valve fortsat mangler at udgive nogle funktioner hertil.